preloader

ورق شادولاین چیست؟ + کاربرد و مزایا

ورق شادولاین

ورق شادولاین چیست؟ + کاربرد و مزایا

این سؤال که ورق شادولاین چیست؟ پرسشی است که ذهن بسیاری از صنعت‌گران حوزه ساخت‌وساز را به خود مشغول کرده است. دنیایی که در حال حاضر در آن زندگی می‌کنیم، مملو از مشغله‌ها و درگیری‌ها می‌باشد. پس واضح است که هیچ‌کس نمی‌خواهد در هنگام بارش بارانی طولانی، نگران نفوذ آب از سقف، به داخل خانه‌اش باشد. بنابراین محصولاتی تولید شده است که بتوانند پاسخگوی شرایط مختلف جوی باشند و میزان قابل‌توجهی از رفاه و آرامش را با خود پدید آورند. یکی از این محصولات، ورق شادولاین است که امروزه برای ساخت سقف و دیگر سازه‌ها، بکار گرفته می‌شود.

خصوصیات ورق شادولاین چیست؟

همان‌طور که می‌دانید ورق گالوانیزه در طی فرایندهایی خاص، انواع متنوعی از ورق را با ویژگی‌های مختلف، روانه بازار می‌کند. ورق شادولاین، یکی از انواع ورق‌های گالوانیزه می‌باشد که سطح آن دارای موج و زاویه است. این محصول طرحی کلاسیک شبیه به ذوزنقه یا سینوسی در برش عرضی دارد و برای پوشش‌دهی در صنایع مختلف، خصوصاً صنعت ساخت‌وساز، مورداستفاده قرار می‌گیرد. ازآنجایی‌که در ابتدا از ورق شادولاین به‌عنوان سایه‌بان در برابر نور خورشید بهره برده می‌شد، این نام (شادولاین) را به خود اختصاص داده است.

ورق‌های گالوانیزه دارای سه ویژگی مخصوص هستند. مشخصه‌هایی نظیر روی‌اندود بودن، رنگی بودن و موج‌دار بودن، که ورق شادولاین هر سه این ویژگی‌ها را به‌صورت هم‌زمان دارد. روی‌اندود بودن ورق باعث مقاومتش در برابر خوردگی می‌شود و رنگی بودنش در کنار جلوه زیبایی که به آن می‌دهد، مقاومتش را در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی بیش‌ازپیش می‌کند. همچنین موج‌دار بودن این محصولات باعث کارایی بیشتر آن‌ها در زمینه‌های مختلف شده است.

در گذشته با قرار دادن عایق‌هایی از جنس پشم‌ شیشه، فوم پلی استایرن و پلی یورتان، از ورق شادولاین اغلب در ساندویچ پانل‌ها استفاده می‌شد. بااین‌حال با افزایش تقاضا، این محصول به‌صورت مجزا تولید و در سازه‌ها به‌کارگیری شد. این ورق دارای طیف رنگی گسترده‌ای ازجمله رنگ زرد، آبی، خاکستری، نارنجی، سبز، قرمز و دیگر رنگ‌ها است.

مشخصات فنی ورق شادولاین چیست؟

ورق شادولاین با ضخامتی متغیر، از 0.3 تا 0.7 میلی‌متر، در بازار عرضه می‌گردد. همچنین عرض این ورق حدود ۹۰ تا ۱۱۵ سانتی‌متر می‌باشد و وزنی حدود ۵ کیلوگرم را دارا است. طول این ورق وابسته به نیاز و خواسته مشتری قابل‌تغییر هست؛ اما نکته حائز اهمیت در این است که هر چه تعداد ذوزنقه‌های روی ورق افزایش یابد، میزان مقاومت ورق در برابر تحمل بار نیز بیشتر می‌شود.

با نصب این محصولات به‌صورت شیب‌دار روی سقف ساختمان‌ها، دیگر تحمل مقدار بار اهمیتی ندارد و تنها ریزش آب باران و برف به سمت پایین، عملکرد اصلی آن‌ها به شمار می‌آید. ورق ذوزنقه‌ای که زیرمجموعه‌ای از ورق شادولاین می‌باشد، بسیار شبیه به یکدیگر هستند و تفاوت آن‌ها در شکل سطح مقطع عرضی‌شان است که در ورق ذوزنقه به شکل مربع و در شادولاین به‌صورت ذوزنقه است.

مزایا استفاده از ورق شادولاین چیست؟

یکی از رایج‌ترین مصالح ساختمانی که عمدتاً برای ساخت سقف مورداستفاده قرار می‌گیرد، ورق شادولاین است. از مهم‌ترین ویژگی‌های این ورق می‌توان به تغییر سبک نمای ساختمان از سنتی به مدرن، اشاره کرد. یکی دیگر از شاخصه‌های مهم در شادولاین توان بالای آن در مقابله با عوامل مختلفی، مانند سیل، آتش‌سوزی و همچنین عایقی برای صدا و حرارت (در صورت داشتن فوم‌هایی مخصوص) می‌باشد.

ورق شادولاین

به دلیل استفاده از ورق گالوانیزه شده در ساخت این محصول، در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی، به‌خصوص برای مناطق مرطوب بسیار مقاوم می‌باشد. همچنین به دلیل مسائل زیباشناسی، در سال‌های اخیر بهره‌گیری از ورق شادولاین از محبوبیت بیشتری برخورد دار بوده است. سبکی این محصول در کنار حجم نسبتاً کمش، ازلحاظ اقتصادی، خرید ورق شادولاین را مقرون‌به‌صرفه می‌کند. پس از استفاده از این محصول به میزان مقاومت آن در برابر شکستگی حاصل از ضربه و فشارهای احتمالی، پی خواهید برد.

از دیگر مزایای این محصول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در شرایط بد آب و هوایی تغییر رنگ محسوسی در این محصول ایجاد نمی‌شود.
  • با استفاده از ورق شادولاین چیدمانی یکپارچه و زیبا بر روی سقف ایجاد می‌شود.
  • طول عمر این محصول به‌طور میانگین ۲۰ تا ۳۰ سال هست. البته باید توجه داشت که هر ساله نیازمند چک کردن و تعمیر خرابی‌های احتمالی می‌باشد.
  • در طی فرایند تولید و تهیه آن از استانداردهای جهانی استفاده می‌شود و از نظر ابعاد و آلیاژ به‌کاررفته، ازجمله تولیدات حساب‌شده هستند.
  • این ورق با وجود دو پوشش گالوانیزه و رنگ، همچنان وزن کمتری را در بین دیگر ورق‌های فولادی دارد و این امر موجب استفاده از آن در سازه‌های ضد زلزله شده است.

معایب استفاده از شادولاین

تنها عیبی که می‌توان از انتخاب ورق شادولاین به آن اشاره کرد، قیمت بالاتر آن در مقایسه با دیگر ورق‌ها می‌باشد. چراکه فرایند تولید آن زمان و هزینه بیشتری را به خود اختصاص می‌دهد. ولیکن باید توجه داشت که دوام بالای آن و عدم نیاز به تعویض در گذشت زمان طولانی، می‌تواند نکته خوبی برای چشم‌پوشی از قیمت ورق شادولاین باشد. البته هنگام وجود داشتن طراحی مناسب و استفاده درست از این ورق، دیگر احتیاجی به استفاده از روش‌های سخت و زمان‌بر مانند بتن‌ریزی و تیرچه‌های سقفی نیست.

کاربرد و کارایی ورق شادولاین

ورق شادولاین جزو ورق‌هایی با کاربردی چندمنظوره است و در موقعیت‌های ذیل، استفاده می‌شود:

  • سقف خانه‌های پیش‌ساخته و شیروانی‌ها
  • استفاده در ساخت سایه‌بان‌ها و انواع سقف کاذب یا دیوار
  • برای ایجاد سقف در پارکینگ‌ها، کارگاه‌ها و انبارهای روباز شیمیایی
  • به جهت پارتیشن‌بندی سالن‌های نمایشگاهی و کارگاهی و یا کارخانه‌ها
  • مورداستفاده در اتاقک‌های فلزی، سوله‌ها و سردخانه‌های نگه‌داری محصولات کشاورزی

تولید و نصب شادولاین چگونه انجام می‌شود؟

فرایند تهیه ورق شادولاین به روش نورد سرد (رول فرمینگ) انجام می‌شود. در این روش پس از گرما دادن به ورق، آن را همسان با دمای اتاق، خنک می‌کنند و سپس غلتک‌هایی در دمای پایین‌تر از تبلور، از روی ورق عبور می‌کنند تا زمانی که به میزان مناسبی نازک شود. این امر باعث سختی بیشتر ورق در زمان فرایند شکل‌پذیری می‌باشد. ورق‌ها پس از رسیدن به ضخامت موردنظر، وارد دستگاه‌هایی مخصوص برای فرم دهی و تشکیل پروفیل‌ها می‌شوند. ابعاد موج‌های ذوزنقه شکل در این ورق‌ها بستگی به سفارش و کاربرد آن دارد.

ورق شادولاین

چربی زدایی ورق‌های شادولاین با استفاده از مواد قلیایی و شستشوی گرم انجام می‌شود و برای جلوگیری از زنگ زدن آن در محلول کلریدریک اسید غلتانده می‌شود. درنهایت نیز به‌وسیله دستگاه‌های تولید باد، خشک می‌گردند. مواد اولیه در تولید ورق گالوانیزه، ورق سیاه نام دارد و نوسانات قیمتی آن تأثیر مستقیمی بر روی میزان هزینه تولید ورق می‌گذارد.

نحوه نصب این ورق‌ها، مانند ساندویچ پانل‌های سقفی است. درواقع ورق‌ها به‌صورت اورلپ (همپوشانی) بر روی یکدیگر قرار می‌گیرند و به‌وسیله پیچ‌های مخصوص، بسته خواهند شد. بخش حساس در نصب این محصول بر روی سقف، نحوه قرارگیری ورقه‌هاست زیرا در صورت نصب اشتباه آب به سقف نفوذ پیداکرده و به‌اصطلاح آب‌بندی نمی‌شود و می‌تواند ضررهای زیادی را به ساختمان وارد کند.

نمایندگی ورق شادولاین

کارخانه‌ها و شرکت‌های بسیاری هستند که تولیدکننده انواع ورق‌های گالوانیزه، رنگی و همچنین ورق‌های شادولاین می‌باشند. بنابراین بهتر است جهت جلوگیری از اتلاف زمان و هزینه، با در اختیار داشتن دانش و اطلاعات کافی در خصوص اینکه ویژگی‌های و مزایای ورق شادولاین چیست، انتخابی خوب و درست داشته باشید.

یکی از نکات مهم در تهیه محصول از نمایندگی‌های مجاز، خرید کالا با قیمت واقعی بدون دخالت واسطه‌ها است؛ همچنین در کنار اینکه کالایی با اصالت تهیه می‌کنید، این نمایندگی‌ها خدمات پس از فروش نیز به شما ارائه می‌دهند تا شما از خریدتان مطمئن شوید.

ازاین‌رو نمایندگی آهن‌آلات خداپرست (سقف ۲۴) یک انتخاب قابل‌اطمینان است که توانسته‌ در جهت رضایت مشتری، خدمات و محصولاتی باکیفیت و مقرون‌به‌صرفه‌ای را در اختیار خریداران عزیز قرار دهد. همچنین می‌توانید از راهنمایی‌های کارشناسان این مجموعه، در جهت داشتن خریدی درست بهره ببرید.

جدول مطالب